FBZ Mixed opnieuw indoorkampioen!

FBZ Mixed opnieuw indoorkampioen!

06/03/2016 - Onze mixed ploeg deed net als de voorbije jaren mee aan de BUMIC mixed play-offs. In tegenstelling tot vorig jaar waren we geen favoriet; Flying Rabbits had immers 4x gewonnen van ons, 1x ruim en 3x nipt. Van alle 16 matchen verloren zij er maar eentje.

De Rabbits waren dus favoriet, hun halve finale vandaag wonnen ze ook vlotjes met 8-3 van ULB. Wij speelden de halve finale tegen thuisploeg Jetset mixed. We begonnen niet slecht maar Jetset was beter in de beginfase. Halverwege wisten we toch het voordeel te halen en een puntje voorsprong te nemen. Ondanks de strakke D van Jetset konden we dit punt voorsprong verdedigen en wonnen we de match met 8-7.

Alle Moon-teams supporterden voor de Rabbits en ook zij hadden een ruime groep supporters meegebracht, sfeer genoeg dus in de finale. We wonnen de toss maar toch wist Rabbits direct te scoren. We lieten ons echter niet doen en bij 3-2 kwamen we op voorsprong. Het leek er op dat onze tegenstander meer last had van de stress danons want wat vorige wedstrijden niet gebeurde deden ze nu wel: af en toe foutjes maken. Hierdoor bleven we op voorsprong en toen we een minuut voor tijd 8-6 voor kwamen kon het niet meer mislopen. Ze probeerden nog met een lange pass snel te scoren maar dit hadden we uiteraard voorzien. Na de turn-over maakten we het af met 9-6.

Opnieuw indoorkampioen. Onverhoopt maar wel verdiend!