Donatie aan natuurpunt

Donatie aan natuurpunt

13/11/2013 - Natuurpunt

Als sportclub vinden we het belangrijk om voldoende aandacht te hebben voor duurzaamheid.

Zo hebben we beslist om onze nieuwe kledij niet langer te laten overvliegen maar hebben we geopteerd voor een lokale leverancier. De discs worden ook niet meer besteld bij discraft in de VS maar worden nu bij Eurodisc gemaakt uit volledig gerecycleerd plastic.

Een moeilijker puntje is het vervoer. We leggen heel wat kilometers af op weg naar tornooien en competities en alhoewel we maximaal carpoolen en in de mate van het mogelijke het openbaar vervoer gebruiken zijn we er ons terdege van bewust dat onze verplaatsingen verre van Co2 neutraal zijn.

Om dit voor een stukje te compenseren hebben we beslist om met de club een bedrag van 2500 euro te schenken aan VZW Natuurpunt die het zal aanwenden voor de verdere uitbreiding van het rode dopheidereservaat. Dit reservaat aan de rand van Brugge werd recent uitgebreid van 15 ha naar 50 ha.

We hebben ons bovendien geëengageerd op 10 december om bomen planten. Bij deze een warme oproep aan onze leden, maar zeker ook aan alle ouders om van de partij te zijn om een handje te helpen. Vul uw naam en mailadres in op het bestand in bijlage en we houden u verder op de hoogte van de praktische zaken. Het feestcomité zorgt in elk geval voor de koffie!

Afspraak om 13u30 in de Doornstraat. Doorrijden tot net over de autosnelweg. 200m verder is er een parking aan de linkerkant waar je een tent zal zien staan. Breng een spade/schopt mee!

Klik hier om in te schrijven voor de boomplantactie