BUYIC U14 dag 2

14/01/2024 - BK indoor voor U14-teams

Tweede speeldag

Divisie 1 - FBZ valken

Gentle 4 - FBZ valken 4-9
Gentle 1 - FBZ valken 8-5
Gentle 2 - FBZ valken 4-9
FBZ valken - Rising Moon 7-3

Verslag van coach Frank:

FBZ Valken waren gestegen naar de 1e divisie in de U14 en benieuwd naar de tegenstand. Ik voelde toch enige zenuwachtigheid vooraf bij de spelers. Zeker omdat Matisse met een blessure, helaas, moest afhaken.

De eerste match tegen Gentle 4 (winnaar vorige speeldag). Het gaat gelijk op, met foutjes aan de beide kanten maar halverwege kunnen de Beezzz het verschil maken door een strakke defence. Eindstand 9-4!

Volgende match tegen Gentle 1. We beginnen niet goed en staan na 10 minuten 0-5 achter. In de 1e divisie wordt elk foutje snel afgestraft en moet je 100% geconcentreerd zijn. Iedereen besefte dat het anders moet en geeft zich nu volledig, we komen terug tot 5-6. Nog één puntje en 4 minuten te gaan. Onze defence zorgt voor een turnover, diepe pass naar Harry, prachtige catch, maar helaas net buiten. Gentle kan dan wel scoren. Met nog 2 minuten te gaan moeten we snel scoren om nog een kans op de gelijkmaker te hebben. Helaas lukt dit niet. Eindstand 5-8. Zonder een slechte start hadden we deze wedstrijd zeker kunnen winnen, volgens ons toch. Uiteindelijk een goede leerschool om vanaf het begin gefocust te zijn.

Volgende 2 wedstrijden tegen Gentle 2 en Moon worden vlot gewonnen. Al bij al een heel geslaagde dag met heel mooi spel. Heel fijn om de inzet, het enthousiasme en plezier te zien bij deze 6 frisbeetalenten (Ward, Wiebe, Felix, Harry, Tieben & Louis).

Een trotse coach, Frank.

Divisie 4 - FBZ haviken

FBZ havikken - Gentle 8 12-1
FBZ havikken - New Kids Helgtre 4-10
Red Nuts JR - FBZ havikken 5-7
FBZ havikken - Gentle 7 9-4

Verslag van coach Oskar:

Voor de tweede speeldag moest het team haviken van de u14 in ‘s Gravenbrakel zijn. Dus na een kleine twee uur in de auto kwamen we aan.

Onze eerste match was om 11u tegen Gentle 8. Iedereen speelde vanaf het begin al super goed. Daardoor konden we een zeer grote voorsprong pakken. De match eindigde 12-1.

Onze tweede match was tegen Helgtre. Doordat we in het begin stress hadden kwamen we achter te staan en was het zeer moeilijk om nog terug te komen. Tegen het einde van de match werd plots iedereen meer zelfzeker, daardoor konden we nog een paar punten scoren. Tijdens deze match geraakte Hasse geblesseerd aan haar elleboog na een duel in de eindzone. Hierdoor kon ze de volgende matchen niet meer mee spelen en waren we dus met een speler minder. We verloren de match met 4-10.

In de volgende match tegen de Red Nuts bleef de stress weg, maar was het toch een spannende. We wonnen uiteindelijk met 7-5.

In de vierde en laatste match ging iedereen er nog een laatste keer volledig voor. We wonnen dan ook met 9-4 tegen Gentle 7.

We eindigden tweede en stijgen dan ook volgende speeldag naar derde divisie. Dus na een geslaagde speeldag keerde iedereen vrolijk naar huis.

Divisie 5 - FBZ raven

FBZ raven - Gente 9 10-2
FBZ raven - Blackbirds Starlings U14 5-6
Firebirds - FBZ raven 5-6
FBZ raven - Ch'ti Disc 7-3

Verslag van coach Linus:

De eerste match van de dag stonden we eerst twee nul achter, waarna we een break pakten en we uiteindelijk wonnen met 10-2.

De tweede match tegen Blackbirds was niet zo’n faire match. Het spel werd vaak stil gelegd voor onterechte fouten wat jammer was. Er was ook een taalbarrière van Frans-Nederlands wat het communiceren moeilijker maakte. Verder zijn we 5-6 verloren met universe.

We hadden al een keer tegen Firebirds van LIFT gespeeld dus we kenden hun spel al een beetje. Toch was het een spannende match waar we met 6-5 universe zijn gewonnen.

De laatste match tegen Ch’ti disc was in het begin spannend. Ze speelden mooie snelle een-tweetjes maar we hebben toch een paar breaks kunnen pakken. We wonnen uiteindelijk met 7-3.

Divisie 6 - FBZ zwaluwen & FBZ buizerds

FBZ buizerds - FBZ zwaluwen 1-9
Schijnies U14 - FBZ zwaluwen 4-5
FBZ buizerds - Gentle 10 2-8
Lil' Foxes - FBZ zwaluwen 7-3
Schijnies U14 - FBZ buizerds 11-1
FBZ zwaluwen - Gentle 10 5-4
FBZ buizerds - Lil' Foxes 2-11

FBZ zwaluwen

Verslag van coach Marie:

Voor de tweede speeldag moesten we naar Antwerpen. We vertrokken vroeg aan het KTA en iedereen had er veel zin in.

Onze eerste match was tegen onze vrienden van fbz buizerds. We vonden het leuk om als eerste tegen hun te spelen. De eindstand was 9-1 voor ons.

Na een korte pauze was het tijd voor de match tegen Antwerpen. Eerst stond zij een paar punten voor maar dan kwamen wij sterk terug tot 4-4. Universe!! Na een heeeeel lang en spannend punt konden wij uiteindelijk scoren! We waren natuurlijk superblij.

Daarna moesten we tegen de vossen. De vorige speeldag hadden we al tegen hun gespeeld en verloren. We waren een beetje geïntimideerd door hun grootte en ze leken ook een stuk ouder dan ons. Zij hadden al 7 punten gemaakt toen wij voor het eerst scoorden. Na ons eerste punt kregen we meer zelfvertrouwen en maakten we in een korte tijd 3 punten na elkaar. Jammer dat de tijd om was, want we wilden graag nog een paar punten maken in deze flow.

De laatste match was tegen Gentle. Het was een leuke match om de dag te eindigen. We wonnen met 5-4.

Met 3 overwinningen stijgen we terug naar divisie 5! We leerden veel bij vandaag en hopen volgende speeldag er opnieuw een leuke dag van te maken

FBZ buizerds

Verslag van coach Annemie:

Op zondag 14 januari trokken we met Freezzz Beezzz Buizerds naar Antwerpen voor de tweede speeldag van de Belgische competitie. Omdat we de eerste speeldag tweede werden, stegen we een divisie en startten we deze tweede speeldag in divisie 6.

De eerste wedstrijd was tegen onze eigen Zwaluwen. We wisten dat er wat meer ervaring in dat team zat en dat maakte ook het verschil. We wisten toch een punt te scoren maar verloren met 1-9.

De tweede wedstrijd was tegen een team uit Gent nl. Gentle 10. We speelden een mooie wedstrijd en konden wat meer tegenstand bieden in vergelijking met onze eerste match. We verloren toch met 2-8.

Derde wedstrijd was tegen de Schijnies u14 die een thuismatch speelden. We gaven het beste van onszelf maar verloren helaas met 1-11.

Tenslotte moesten we nog 1 wedstrijd tegen Lilfoxes. Alhoewel het knap lastig was om tot nu toe elke wedstrijd te verliezen, gaven we niet op. We gingen voluit voor elk punt. Jammer genoeg konden we niet winnen. Eindstand 2-11.

We kijken terug op een heel fijne dag waar we veel leerden. Volgende speeldag, zondag 25 februari, spelen we in divisie 7.

Ik ben trots als coach op jullie niet te stoppen inzet! Knap hoor!

Divisie 7 - FBZ kraaien

FBZ kraaien - PinkXL 2-8
FBZ kraaien - Jetset U14 White 8-4
De spirits 2 - FBZ kraaien 13-2
FBZ kraaien - Jetset U14 White 9-4

Verslag van coach Remi:

We begonnen onze dag met een korte rit richting Kortrijk. Er waren wat zenuwen omdat het de eerste of tweede matchdag was voor ons maar we hadden er toch zin in.

Onze eerste match was tegen Xl en we wisten dat ze goed waren dus we moesten wakker zijn vanaf het begin. Er waren een paar foutjes bij ons dus won Xl maar we zijn toch positief gebleven en we hebben gevochten tot het einde.

Onze tweede match was tegen jetset en daar hadden we al is tegen gespeeld dus we kenden ze al een beetje. Het ging gelijk op totdat we beter gingen samen spelen en konden winnen.

De derde match was tegen kortrijk. Ze hadden duidelijk meer ervaring en wonnen dus ook maar we hebben er wel veel van geleerd.

Dan als laatste moesten we nog de kleine finale spelen tegen jetset. We vlogen met vol goeie moed in de match en wonnen hem ook!

Het was een zeer toffe en leerrijke frisbeedag!

Info

Alle info over BUYIC U14 vind je op deze link

Alle resultaten vind je op deze link

De rangschikking vind je op deze link