Spring Tour Grenoble met wuf

Spring Tour Grenoble met wuf

21/04/2024 - European Club Season in Greoble

We vertrekken vrijdagochtend vroeg met 2 busjes richting Grenoble. Na 8 uur komen we goed aan in een mooi berglandschap.

We beginnen dit toernooi in een pittige poule, maar we starten vol goede moed tegen Grut. Het is winderig en koud, maar kunnen direct een puntje voorkomen. De voorsprong kunnen we niet behouden en het wordt al snel 1-6. We blijven vechten en kunnen toch stilaan terugkomen. We verliezen de match met 8-12. Een mooie eerste prestatie.

FABulous is onze volgende tegenstander. We moeten gehaast aan de match beginnen, maar we kunnen toch goed mee. Zij nemen de halftime aan 8-6. Onze tweede helft was een pak minder en het blijkt moeilijk om de focus te behouden. We verliezen met 7-14.

De derde match op zaterdag was tegen FlyHigh Louves. We komen snel 6-0 voor en kunnen onze voorsprong de hele match behouden. We winnen met 15-6.

Onze vierde en laatste poulematch is tegen het leger van Bologna, Shout op zondagochtend. We spelen een machtige eerste helft en kunnen zelfs enkele keren voorkomen. Het wordt 6-6, maar dan begon het afstraffen. We maken geen punten meer en verliezen met 6-15. Een eerste helft om te onthouden, een tweede om te vergeten. We eindigen 4e in de poule en spelen nu nog 2 matchen in de lower pool.

Tequila Boom Boom is onze eerste tegenstander en hiertegen spelen we een van onze beste matchen. Wij kunnen de halftime met voorsprong ingaan op 8-6. We blijven voorop staan tot het einde en we winnen met 12-10 tegen een van de beste teams van Italië! Een prestatie om te onthouden!

De laatste match is tegen Solebang uit Zwitserland. We kunnen 9-0 voorkomen en eindigen de match met een flitsende overwinning, 15-2!

We eindigen als 2e in de lower pool en als 6e op het toernooi. Wuf heeft laten zien dat we erbij horen op Europees niveau en we kijken uit naar het vervolg van EUCS.

Next up: Tom’s Tourney.

Silke N

Alle resultaten vind je op deze link