Spring Tour Grenoble met ONE

Spring Tour Grenoble met ONE

21/04/2024 - European Club Season in Greoble

19 april was eindelijk aangekomen, vrom vrom vrom, Grenoble here we come. Alle matchen telden mee voor het Europees seizoen, dus elke match, elk punt, elke offence en defense was belangrijk. Zaterdag en zondag speelden we telkens 3 matchen. Op zaterdag begonnen we tegen SMOG, Freespeed en Tchac, zondag speelden we onze laatste poule match tegen Grut.

De eerste match tegen SMOG begon om 10u40, dus om 9u opstaan, ontbijten, klaarmaken en vertrekken. Na een iets te korte opwarming, stonden we klaar op het veld. Of dat dachten we toch. SMOG maakte hun offence punt, waarna ze nog eens 2 breaks pakten. We proberen terug te vechten, maar het lukte ons niet om volledig terug te komen. Na 9-9 gelijk te staan, verliezen we met 12-15.

Met een switch in de lijnen en betere focus begonnen we aan onze volgende match tegen Freespeed. We pakten al snel onze breaks waardoor het 6-1 in ons voordeel stond na 24 minuten. Ze wisten nog een break te nemen in het begin van de tweede helft, maar we lieten onze kop natuurlijk niet hangen. We namen de breaks terug en eindigden de match met een mooie score van 15-8.

Onze laatste match was de moeilijkste van allemaal, dat wisten we ook op voorhand. We lieten dat echter niet in 't koptje kruipen en begonnen met goede moed aan de match. Ze wisten echter te beginnen met 2 breaks. We vochten terug, maar het lukte ons niet om een break te pakken. Ze namen halftime met 5-8 en mogen opnieuw in offence starten. We maakten te veel individuele fouten en werden daarop hard afgestraft. Ze konden ons van alle punten bestelen tot 5-14, waarna wij nog een punt maakten en zij de winst binnentrokken met 15-6. Alhoewel er een pak meer in de match zat, hielden we aan dag 1 geen slecht gevoel over. We namen de pluspunten mee en keken ernaar uit om de volgende dag extra hard te knallen!

Dag 2 was aangebroken, al redelijk vroeg dan nog wel. Omdat onze eerste match startte om 8u30, spraken we af om 7u10 om te vertrekken richting de velden. In het koude dal, tussen de mooie bergen, warmden we ons goed op voor de eerste match tegen Grut. In het begin waren de Hollanders nog niet wakker, maar wij ook niet helemaal. Ze laten turnen lukte wel, maar na 18 minuten stond het nog altijd 2-2. Hierna schoot de tegenstander wakker, terwijl wij nog bleven slapen en zo werd het al snel 2-10. Wij werden ook wakker en konden nog een enkele break sprokkelen, maar helaas was dit niet voldoende. De match eindigde 8-15 in ons nadeel.

We speelden verder voor plaats 13. Onze eerste tegenstander: AUT Beefree. Hier waren we wel meteen wakker en aarzelden we niet om al snel een 3-0 voorsprong te pakken. Wij waren de sterkere ploeg, maar hun defence was zeker niet te onderschatten. Na punten te traden tot 10-8, maakten we het af met een offence punt en een break. De eindstand hier werd zo 12-8.

Onze laatste match van het weekend was tegen Aarhus, net als vorig jaar op Spring Invite. Deze moesten we winnen. De match begon goed met een 3-1 voorsprong, maar ze vochten hun weg terug tot 3-4. Dit lieten we uiteraard niet zomaar gebeuren. We gingen meteen voor de halftime met een 8-4 voorsprong. Ook in de tweede helft wisten we nog 2 breaks te pakken, waardoor het scorebord 12-6 weergaf op het einde van de match.

Onze ambities liggen hoog, heel hoog, maar niet onhaalbaar. De weg is wel nog lang en we kijken er al heel hard naar uit om te blijven vechten en blijven gaan. ONE HIVE. ONE MIND. FREEZZZBEEZZZ!

Volgende stop: Tom's Tourney '24

Charles W

Alle resultaten vind je op deze link