FBZ ONE op het BK Outdoor

FBZ ONE op het BK Outdoor

14/04/2024 - BK Outdoor weekend 1 in Gent

Jaja daar waren we weer op de Blaarmeersen voor een weekendje frisbee. Deze keer niet voor Genle Open Invite, maar voor het eerste weekend van de BUOC. Met dank aan Belgian Ultimate heeft deze nu een volledig nieuwe structuur. Of ja toch niet helemaal nieuw; het is namelijk hetzelfde als de BUIC. Dit wil dus zeggen dat het weekend bestond uit 2 speeldagen en dat we konden zakken naar divisie 2 mochten we laatste worden in de poule. Natuurlijk ligt onze ambitie een stuk hoger dan niet zakken van divisie.

Op de eerste speeldag zaten we in de poule met Flywin, Helgtre en Mooncatchers. '10u10 eerste match, dus allemaal op het veld om 9u10 aan het smijten met schoenen aan' zijn normaal de instructies van trainer Tom, maar deze was zelf te laat door andere verplichtingen ... (slechte punten he @Tom). Hoe dan ook warmden we goed op en waren klaar om Flywin te laten zien wat we kunnen. FREEZZZBEEZZZ VAN BRUGHEEEE en beginnen maar. Het was een top eerste match met goeie spirit en weinig weerstand. Zo werd de eindstand dan ook 15-4.

Allriiight, Helgtre here we come. Ons doel: tegenstander niet onderschatten en niet te veel schijven laten knallen. We zetten nogmaals onze sterke zone en al snel zaten we in hun kopje. Desalniettemin blijven ze vechten en eindigen ze met een break om de eindstand tot 13-7 te brengen. Opnieuw niets aan te merken op de spirit!

Laatste match tegen Moon was van een ander kaliber. Ze sprokkelden hier en daar een break terwijl wij moeite hadden de turns te converten. We speelden niet meer ons spel lieten ons wat doen, maar niet getreurd, een van onze 4 pilaren is resilience. Dit toonden we door nog breaks te nemen. De eindstand werd 11-14 voor Moon. De dag eindigde dus met 2/3 wins en we blijven in eerste divisie. Volgende tegenstanders: Gentle Open B, Armada en Gentle Open A.

Zondag eerste match om 9u tegen Gentle Open B. Een ploeg dat zeker kan frisbeeën, maar dat in principe geen probleem zou mogen zijn. We zorgden dus dat we meteen wakker waren en klaar om al snel een voorsprong te nemen. Gentle B moest wel nog een beetje wakker worden in de eerste helft en daarvan hebben we kunnen profiteren. We bleven doorduwen tot het einde en zo werd het 15-5 in ons voordeel.

Armada kenden we nog goed van Gentle Open Invite. Opnieuw waren ze met niet zo veel dus kwam ons fysiek voordeel nog sterker naar boven. Ze waren echter zeker niet te onderschatten. Hoe moe ze ook waren, ze bleven strijden voor elk punt. Het was een intensieve match waarbij wij aan het langste eind trokken met 11-7 als eindscore. De spirit was een ander verhaal, maar zoals trainer Tom zei, we kijken naar het positieve van de match.

Onze laatste tegenstand van het weekend was opnieuw Gentle Open A, net zoals op Gentle Invite. Toen hadden we gewonnen op universe, dus zeker een match om naar uit te kijken! Deze keer hadden ze echter wel hun volledige ploeg op de lijn staan, en dat voelden we ook. Ze wisten een paar breaks te pakken en zo de half-time te nemen. We geven natuurlijk niet op en wisten ook nog een paar breaks te pakken, maar veel konden we niet meer doen. Een jammerlijk einde van het weekend met 8-15 als eindscore.

We blikken wel met een goed gevoel terug op het weekend. We hebben de matchen gewonnen dat we moesten winnen en ons klaargestoomd voor het volgend toernooi op de planning: Grenoble Spring Invite. Hier kunnen we ons nog eens meten tegen Freespeed, Grut, Tchak en SMOG in de poulefase. We kijken er al naar uit!

Charles W

Alle resultaten vind je op deze link

Alle info over het BK outdoor vind je hier