wuf op het BK outdoor

wuf op het BK outdoor

28/04/2024 - BK outdoor voor vrouwenteams

Het eerste BUWOC weekend vond plaats in Leuven.

We beginnen zaterdag tegen Pussycat d’Owls. Op een paar schoonheidsfoutjes na, spelen we een goede match! We winnen vlot met 15-1.

Onze goeie vrienden van de Spekkies zijn onze volgende tegenstanders. Ook hier kunnen we mooi stand houden, al maken ze het ons niet gemakkelijk. We winnen met 14-4.

De match tegen Mooncup is de laatste van de dag. We beginnen goed en kunnen een tijdje mee, maar het tij keert en Mooncup kan uitlopen. We verliezen met 5-14. We worden 2e in onze poule en kijken uit naar de volgende dag.

Het weer van zondag is van een ander kaliber. Er is veel wind in het binnenland en dat heb en we geweten. De Flying Rabbits proberen ons met hun zone het scoren te verhinderen, maar we kunnen er toch vaak doorspelen en we winnen met 12-3.

The Gentle ONEs komen op ons pad. We beginnen goed en komen 2-0 voor. Tegen wind scoren is geen makkie, maar het lukte ons toch vrij vlot. Gentle kan terugkomen en het gaat gelijk op tot zij kunnen uitlopen. We blijven strijden, maar verliezen met 7-9.

Als laatste zijn de U17 Belchicas aan de beurt. Het enthousiaste Belgische jonge leger kan ons van bij de start intimideren met hun vrolijke gezangen en zij komen 0-2 voor. Knopje omdraaien en niet met ons laten sollen is de boodschap. We komen terug en kunnen uiteindelijk winnen met 15-7. Die Belchicas kunnen er verdorie wat van. De toekomst ziet er goed uit!

Ook nu worden we 2e in onze poule. Benieuwd wat het tweede BUWOC- weekend zal brengen. Next up: Tom’s Tourney!

Silke N

Alle info over het BK outdoor vind je hier

Alle resultaten vind je hier