wuf. op Tom's Tourney 2024

wuf. op Tom's Tourney 2024

05/05/2024 - Tom's Tourney met wuf.

Het is de tweede keer in de geschiedenis van wuf. dat we meedoen met Tom’s Tourney. Het weer is bijzonder onvoorspelbaar dus we wachten af wat het zal geven. Tom’s Tourney zelf belooft een magische editie te worden aangezien het zijn 30e verjaardag viert!

We beginnen de eerste dag met 3 poulematchen waarvan de eerste tegen Grut. We kennen ze al een beetje van in Grenoble. Het regent en het waait en het is moeilijk om in de match te komen. Grut kan efficiënter spelen en maakt de match af met 4-15.

Onze volgende tegenstander kan nog zwaarder worden tegen het Duitse nationaal team aka de Europees kampioenen. Het zonnetje komt erdoor en wij ook. We kunnen mooie dingen laten zien en laten niet over ons heen lopen. We verliezen met 7-14, maar kunnen tevreden zijn met wat we hebben laten zien. We onthouden Levke haar mooie woorden over ons spel: ‘inspiring and fearless’.

De laatste match kan iedereen herbeleven want we speelden voor de livestream tegen SYC. Een team dat gelijkwaardig is aan het onze, maar we kunnen stevig winnen met 15-7. De eerste winst is binnen!

‘s Avonds nog genieten van de BBQ, livemuziek en een eerste dansje placeren.

Op dag 2 komen we in een nieuwe poule terecht en we spelen nog voor plaats 9-16. De match tegen SYC nemen we mee dus dat is al een overwinning op zak. Het nationaal team van Tsjechië komt op ons pad. Zij werden derde op het EK deze zomer en mogen we dus niet onderschatten. We spelen naar ons gevoel de match van ons leven. We kunnen lange tijd de voorsprong behouden, maar bij het eindsignaal staat het toch 10-10. De spanning is te snijden en de sidelines van beide partijen supporteren luid! Uiteindelijk kunnen zij toch het puntje maken en ze winnen met 10-11. Heel jammer want we hebben echt gestreden.

LMU wacht ons op voor de volgende match. We zagen ze al spelen en er zit toch veel ervaring in dit team. We komen veel te laat op gang, maar kunnen na een 2-8 achterstand toch dichterbij sluipen. We verliezen uiteindelijk met 7-13.

Voor de volgende match staat de volgende Britse ploeg al klaar: SMOG. Opnieuw kunnen we mooie dingen laten zien, maar je voelt dat we in de vorige twee matchen veel energie hebben moeten steken. We verliezen ook hier met 7-13.

De laatste dag belooft stralend te worden en we willen graag met overwinningen eindigen. We komen eerst uit tegen Shout uit Bologna. Ze staan niet zo sterk als in Grenoble dus het lijkt een haalbare kaart. Het gaat gelijk op en als de tijd gedaan is, staan we opnieuw gelijk: 11-11. De Italianen kunnen opnieuw met de winst gaan lopen en het wordt 11-12. Veel teleurstelling bij ons want opnieuw zat de overwinning al te lonken…

De laatste match is nog een hele leuke om af te sluiten tegen The Falconettes, een team met speelsters uit verschillende landen, voornamelijk uit het Midden-Oosten. Ook hier blijven we vechten tot de laatste minuut, maar we kunnen niet winnen en het wordt uiteindelijk 12-15.

We proberen af te sluiten met een positief gevoel. We lieten mooie dingen zien en we kregen veel complimenten van onze tegenstanders. Er is nog werk aan de winkel, maar we strijden verder. Nu eerst rusten!

Silke N