ONE op Tom's Tourney 2024

ONE op Tom's Tourney 2024

05/05/2024 - Tom's Tourney met ONE

Na een weekend in de Blaarmeersen voor BUOC 1 en Spring Invite in Grenoble was het dit keer tijd om een thuismatch te spelen. Dit weekend stond Tom’s Tourney op het programma. We kwamen op donderdag nog eens samen met heel het team om samen de video’s van de afgelopen matchen te analyseren en zo goed voorbereid aan Tom’s te kunnen beginnen. We speelden in poule D samen met Germany Open, Iznogood, Ranelagh, Panters Bern en UFO. Deze eerste drie stonden dan ook op de planning voor vrijdag.

11u30 iedereen mooi op tijd om stevig op te warmen voor onze eerste match tegen Germany open. Het weer zat ons nog niet echt mee, waarbij regen en wind voor beide teams zorgde voor enkele turnovers. Germany open begon sterk en kwamen enkele breaks voor. Wij kwamen meer en meer in onze game en de match eindigde op 8 – 12.

Na een goede rustpauze stond Iznogood ons te wachten. We speelden op Gentle Invite een sterke match tegen hen. Maar wisten ook dat we er meteen moesten staan om hun sterke spel van in het begin te kunnen stoppen. Iznogood liep snel enkele punten uit. Beetje bij beetje geraakten we in de game maar winst zat er niet meer in. 9 – 15 was de eindscore.

Laatste match van de dag, Ranelagh, op het livestream veld. Na alweer een goede opwarming begonnen we aan de match. Zowel O-line als D-line probeerden de Ierse ploeg het moeilijk te maken. We kwamen niet snel genoeg op gang waardoor we enkele punten achter kwamen. Een korte time-out met een goede motivational speech van Tom zette onze mindset terug op 100%. O-line maakte clean-holds en D-line enkele breaks waardoor de match terug spannender werd. Ranelagh zette ook een tandje bij en de match eindigde op 10-15.

De eerste dag Tom’s sloten we nog af met een overheerlijke BBQ. Nog wat van de zon genieten die er ondertussen doorgekomen was en daarna iedereen naar huis om goed uitgerust aan dag 2 van Tom’s tourney te kunnen beginnen.


Op de tweede dag stonden er weer 3 matchen op de planning. Tegen Panters Bern, Ufo en Hardfish. We begonnen weer met een goede opwarming en gingen er met goede moed tegenaan. Jammer genoeg verliep de match niet hoe we wilden. We verloren met 8-15. Een van de redenen daarvoor was omdat we de dag ervoor iets te vieren hadden en we allemaal met kleine oogjes op het veld stonden.

De tweede wedstrijd van de dag was tegen ufo. Sommige mannen van onze ploeg hadden hier vorig jaar een zuur verlies tegen gehad, dus waren we er op gebrand om te winnen. Dat deden we. De defense deed wat ze het beste kunnen, breaks pakken, en de offense maakte snelle, maar mooie punten. Hierdoor konden we al snel de overwinning binnenslepen met 15-11!

De laatste wedstrijd van de dag was tegen Hardfish waar de nationale u20 vorig jaar ook tegen had gespeeld en had verloren, dus weeral moesten we iets goedmaken. In het begin pakten zij een paar breaks en daarna kwamen we weer terug, waardoor het tegen halftime nog gelijk opging. Na halftime leek het wel alsof we een finale aan het spelen waren. Zoveel supporters. Beide teams bleven punten pakken tot het universe werd. We startten in defense, maar konden hem al snel afpakken. Jammer genoeg gooien we hem weg en kunnen ze scoren, 14-15. Jammer, maar toch een zeer leuke match. Hierna konden we ons tegoed doen op de lekkere Brugse zotten en genieten van de leuke party.

De laatste dag was alweer aangebroken, maar dat betekende niets. Nog 2 matchen te gaan die we, het liefst met zoveel punten, moesten winnen. Net voor de opwarming kwamen we te weten dat er iemand was gesneuveld in de strijd gisteren, maar dat hij misschien toch nog zou meedoen als hij zich goed voelde...

We begonnen tegen Czech Open. Een match waar zij blijkbaar meer over nagedacht hadden, want terwijl wij nog onze moeheid er probeerden uit te schudden konden zij al een paar breaks pakken. Die voorsprong konden ze behouden tot het einde. Na een lastige wedstrijd moesten we het onderspit delven en verloren we met 11-15.

Voor de laatste wedstrijd, voor de voorlaatste of laatste plaats, moesten we tegen Bora spelen. Hier konden we gelukkig wel ons spel spelen en wonnen we met 15-7.

Hierna nog gaan kijken hoe La Fotta Moon in de pan hakte en dan nog helpen opruimen. Al bij al kijken we met een leuk gevoel terug op dit weekend en kunnen we wel zeggen dat we veel hebben bijgeleerd.

ONE HIVE ONE MIND

Lander M & Ewoud D